Om Mig: Bengt Lundin

Om Mig: Bengt Lundin

Under åren 1961-1963 gick jag på Dalarö folkhögskola, där träffade jag Natanael. Vi blev goda vänner och bestämde att vi skulle göra en resa till Japan via Transibiriska järnvägen, men pengar saknades!Jag fick ett jobb hos Per Edström (regissör, manusförfattare). Han skulle bygga en teaterbåt och det gjorde vi ute vid Oxdjupet. Den blev klar 1968 och jungfrufärden gick in till Nybrokajen. Pengarna jag tjänade räckte till resan mot Japan. Vi bodde ett par månader hos en japansk familj i Sagamiono utanför Tokyo. Liftade runt i Japan, vilket var det bästa land jag liftat i. Jag har liftat i 19 länder.Efter några år 1984, startade Leffe Hultberg och jag en verksamhet kallad “Öppet hus” på Långbro sjukhus och Södersjukhuset. Vi vände oss till inneliggande patienter inom psykiatrin.Det blev dagar ute i samhället tex stadsvandringar, konstutställningar i eget galleri, dagar i skog och mark, skidresor, gymnastik och idrott samt många fina stunder vid öppen eld.Efter 10 år i Landstinget lånade vi slöjdsalen på Sofia skola och utvecklade ett spel det sk Samspelet.Brio köpte Samspel av oss och sålde via sin katalog.
En dag fick jag ett brev från New York och det var adresserat till Bengt Lundin på Stockholmsvägen 48 i Saltsjöbaden. I brevet stod att vi hade haft så trevligt. Jag har aldrig varit i New York, inte ens i USA! Jag ringde runt till alla Bengt Lundin i Stockholm, den 8:e sa det är jag, det är jag. Han fick sitt brev.
Det gick några år, sen fattade jag mod till mig och bjöd in alla som heter Bengt Lundin (17 st) till Järnvägsrestaurangen vid Östra Station. Jag hade tryckt upp placeringskort, så att de inte skulle irra omkring så mycket. Det blev en trevlig kväll med öl, porträttmålning och mera öl!
Nu när du har läst detta, så kan du titta på filmerna om Samspelet!